Неділя
05.05.2024
10:42
Вітаю Вас Гість
RSS
 
~~~Лебединський Художній~~~ ~~~Музей ім. Б. К. Руднєва~~~
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

...

Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Збережемо культурну спадщину Лебедина
14:26
Збережемо культурну спадщину Лебедина

                                              

Збережемо  культурну спадщину Лебедина

Головним напрямком пам’ятко охоронної роботи у Лебедині є збереження культурної та історичної пам'яті, яку несуть у собі усі пам'ятники, пам'ятні знаки, меморіальні дошки, які встановлені у нашому місті. На даний час у місті проводиться паспортизація пам'яток, складання переліків об'єктів культурної спадщини, що пропонуються до включення (не включення) до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, підготовка облікових карток, складання актів технічного стану, матеріалів фотофіксації, схеми розташування, коротких історичних довідок. Визначено список пам’яток міста для роботи над уточненням Державного реєстру пам’яток архітектури України.   Ведеться постійна співпраця із засобами масової інформації з питань збереження історичної спадщини, із громадськими організаціями. Вивчення історії становлення  і розвиток пам’яток  значною мірою сприяє  збереженню культурної спадщини, на якій базуються: відродження духовності і культури, піднесення самосвідомості, виховання патріотизму, органічно поєднується минуле з прийдешнім.

Ця робота потребує кваліфікованих фахівців. На сьогоднішній день її проводять представники органу охорони культурної спадщини: завідуюча відділом охорони памяток історії та культури Бойко М.В. і науковий співробітник відділу охорони пам’яток історії та культури Цененко О.І.  КЗСОР Сумського обласного краєзнавчого музею, та молодший науковий співробітник з питань охорони пам’яток і розвитку туризму ЛМХМ                       ім .Б.К. Руднєва  Аксененко Л.Л.

Гідне утримання пам’яток - це наш обов’язок, важливий фактор патріотичного виховання підростаючого покоління. Збереження культурного надбання можливе лише завдяки зусиллям представників органу охорони культурної спадщини міськради, виконавчих органів райдержадміністрації і органів місцевого самоврядування.

                                           МНС з питань охорони  пам’яток і розвитку

                                           туризму       Аксененко Л.Л.

Переглядів: 2759 | Додав: lebedinartmus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
~АрхіB~

~ПитаннячкО~
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25

~Наші друзІ~
  • Міський Відділ Культури
  • Лебединська інформаційна мережа
  • ЗАЗЕРКАЛЬЕ.Мир Авторской Куклы

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0