Середа
15.05.2024
17:35
Вітаю Вас Гість
RSS
 
~~~Лебединський Художній~~~ ~~~Музей ім. Б. К. Руднєва~~~
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

...

Головна » 2013 » Серпень » 3 » СВІТЛО ХРИСТОВОЇ ВІРИ
11:19
СВІТЛО ХРИСТОВОЇ ВІРИ

СВІТЛО ХРИСТОВОЇ ВІРИ

У 988 році Великий київський князь Володимир Святославович увів християнство як державну релігію на Русі. У 2013 р. вся Україна урочисто відзначає 1025 річницю знаменної історичної події — хрещення Русі-України. З цієї нагоди у Лебединському міському художньому музеї ім. Б. К. Руднєва відкрилася виставка «Світло Христової віри».

На виставці представлені богословсько-православна література, церковні речі (хрести, свічники) та унікальна ікона «Святі апостоли Петро і Павло», яка зберігається в музеї із 1967 р. Унікальність ікони в тому, що близько 10 років тому вона «заплакала» або ж «замироточила». Це явище, незвідане наукою і незрозуміле для людей, відноситься до чудотворних. Ніхто не знає, чому ікони плачуть. Можливо, через людські гріхи, яких «розвелося» дуже багато. Хочеться, щоб кожен, хто побачить цю ікону і помолиться до неї, замислився над своїм життям, подумав про своє ставлення до рідних та близьких, про свою поведінку.

На вернісажі виставки були присутні представники Лебединського міськвиконкому, настоятель Свято-Успенської церкви (єдиного в Лебедині храму Української Православної Церкви Київського Патріархату) отець Богдан, який звернувся до дітей із табору відпочинку «Веселка» з невеликою проповіддю-настановою про гарні вчинки та думки і поблагословив усіх дітей. А директор музею В. І. Кравченко провів лекцію-бесіду «Що таке 10 Заповідей Закону Божого в умовах сучасності». Були не лише зачитані всі 10 біблійних Заповідей, яких повинні дотримуватися всі люди, а й пояснені та відповідним чином прокоментовані. 

Ця виставка надзвичайно цікава для відвідувачів. Запрошуємо всіх переглянути її і замислитися над вічним.

 

Алла ПОДВЕЗЬКО, головний зберігач фондів ЛМХМ ім. Б. К. Руднєва, куратор виставки  

Переглядів: 723 | Додав: lebedinartmus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
~АрхіB~

~ПитаннячкО~
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25

~Наші друзІ~
  • Міський Відділ Культури
  • Лебединська інформаційна мережа
  • ЗАЗЕРКАЛЬЕ.Мир Авторской Куклы

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0