Середа
15.05.2024
14:55
Вітаю Вас Гість
RSS
 
~~~Лебединський Художній~~~ ~~~Музей ім. Б. К. Руднєва~~~
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

...

Головна » 2012 » Серпень » 16 » ФОТОВИСТАВКА
14:42
ФОТОВИСТАВКА
В Художньому музеї 
відкрилась виставка світлин 
від місцевих фотохудожників.
Запрошуємо всіх відвідати її 
та помилуватися красою 
Лебединських краєвидів!


    Нещодавно, в середині серпня, в одному із залів Лебединського міського художнього музею ім. Б. К. Руднєва у рамках творчого звіту відділу культури і туризму Лебединського міськвиконкому відкрилася виставка художньої фотографії «СВІТЛИНИ МОГО ЛЕБЕДИНА». Це вже не перша фотовиставка у стінах музею. Ще наприкінці 1990-х та на початку 2000-х років відбулися персональні виставки місцевих фотохудожників В. І. Носкова та М. М. Ханова. Кілька років тому експонувалася фотовиставка «Лебедин: учора, сьогодні, завтра». Автором світлин був знову В. І. Носков. Протягом 2000-х років відбулися й інші фотовиставки. Отже, в музеї вже склалася своєрідна традиція знайомити земляків і гостей нашого краю з мистецтвом художньої фотографії.
Фотографія — чудовий винахід людства. Збулася мрія Гете, вкладена в уста Фауста: «Зупинися, мить: ти — прекрасна!». Фотографія може бути традиційною (аналоговою) й електронною (цифровою), чорно-білою й кольоровою, аматорською (побутовою) й публіцистичною, комерційною (рекламною) і художньою. Художня фотографія є окремим видом образотворчого мистецтва. Чи будь-яка фотографія може бути художньою? Ні, мабуть, не кожна. Зараз, як у побуті, так і в професійному середовищі, не існує чіткого визначення, що таке «художня фотографія». Одне з визначень: художня фотографія — це фотографія, створена як предмет мистецтва — тобто, така, що відображає емоції і сприйняття фотохудожника, співзвучні іншим особам. Сприймається також як синонім термін «фотомистецтво» (фотомистецтво — це мистецтво створення художньої фотографії). В художній фотографії мають місце всі жанри, характерні для живопису — пейзаж, натюрморт, портрет. 
Фотограф — людина, яка створює фотографії за допомогою фотокамери. Фотографи можуть бути професіоналами чи аматорами. Професіонали заробляють фотографією на життя, аматори знімають для задоволення. Фотохудожник — це людина, яка створює і розповсюджує фотографії як твори мистецтва, тобто людина, яка створює художні фотографії. Фотографічний твір — це зображення, що отримане засобами фотографії. В Україні художньою фотографією займається велика кількість людей — аматорів і фотохудожників. У 1989 р. була створена Національна спілка фотохудожників України (НСФХУ), яка займається організацією та проведенням національних і міжнародних фотоконкурсів, сприяє розвитку художньої фотографії в Україні. НСФХУ є членом FIAP — Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО.
У фотовиставці «Світлини мого Лебедина» беруть участь два лебединські фотохудожники двох поколінь — Всеволод Іванович ПРУДНИК і Олександр Сергійович УСЕНКО. На виставці кожен учасник репрезентований 10 прекрасними світлинами. Фото-картини  показують нам мальовничі краєвиди нашого міста та його околиць у різні пори року («Зимовий вечір», «Березова алея», «Озеро влітку» тощо), є тут і етнографічні картинки («Глечики на тинові»), і філософські роздуми («Наодинці з вічністю»), знімки різноманітних  старовинних і сучасних архітектурних споруд («Вознесенський храм узимку», «Миколаївська церква в нічному освітленні», «Трьохсвятительська капличка»), фотозображення монументальних пам’ятників нашого міста («Меморіал Слави "Лебедина пісня"», «Пам’ятний знак "Жертвам Чорнобильської катастрофи"»), про наше сьогодення оповідає своєрідний груповий фотопортрет «Студія "Квартал-95" у Лебедині», а про наше майбутнє — підростаюче покоління — фотопанорама «Дитячий осінній ярмарок».
Запрошуємо всіх жителів та гостей нашого міста переглянути фотовиставку «Світлини мого Лебедина», яка триватиме до середини жовтня. 

Завжди раді бачити вас у нашому музеї. 




В. КРАВЧЕНКО, 
                                                директор Лебединського міського 
художнього музею ім. Б. К. Руднєва


Переглядів: 772 | Додав: lebedinartmus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
~АрхіB~

~ПитаннячкО~
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25

~Наші друзІ~
  • Міський Відділ Культури
  • Лебединська інформаційна мережа
  • ЗАЗЕРКАЛЬЕ.Мир Авторской Куклы

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0